Nike The 10th Collectie: Een kant van Nike die we nog niet kennen

Ontdek de nieuwste Nike collectie met unieke en experimentele modellen die je niet mag missen.

Waarvoor staat ‘THE10TH’?

Toen Nike Inc. nog niet bestond en de mede-oprichter van Nike, Bill Bowermann, nog niet de fashionindustrie in was geslagen diende hij in het Amerikaanse leger bij “The 10th Mountain Division”. De nieuwste ‘THE10TH’ collectie van Nike viert dan ook de inspirerende voorgeschiedenis van Bill Bowerman.

THE10TH staat voor de 10e Mountain Division van het Amerikaanse leger, zij waren gespecialiseerd in het opereren in ruige berggebieden en arctische omstandigheden. In deze collectie zijn meerdere modellen ontworpen om slechte weersomstandigheden door te komen en er ook nog eens goed uit te zien. Praktische en stevige schoenen zijn normaal gesproken niet erg stylish, dit zagen ze bij Nike als een goede uitdaging om hier nieuw leven in te blazen. De schoenen zullen een wat militaire en ruigere look hebben maar bevatten wel het comfort dat je van Nike gewend bent. Een echte must voor de koude dagen.

Waarom is deze collectie uniek?

Nike staat bekend om haar bijzonder comfortabele, stijlvolle en sportiefste sneakers en kleding, toch zijn ze met deze collectie een hele andere richting ingeslagen. Nike is een brand dat haar naam aan allerlei verschillende mensen, beroepen en sporten wil linken. Door de release van deze speciale collectie hebben ze de aandacht getrokken van een groep die eerder nog niet onder de indruk was. Voor de echte survivallers en outdoor-people is er nu een schoen die zij tijdens hun bezigheden en trips kan ondersteunen.

Aan de echte sneakerliefhebbers hebben ze ook gedacht want de D / MS / X collectie is meer op de wat sportievere kant gericht. Deze zijn vooral uniek vanwege de innovatieve technieken die gebruikt zijn en de speciale vormen waarover de schoen beschikt. Kortom een sneaker die zich onderscheid van andere sneakers.

NIKE XARR

De Nike XARR laat in deze regenachtige en koude tijden zien waarvoor hij is ontworpen. Door het stevige, waterbestendige en leren bovenwerk houdt deze schoen je warm en droog in de slechtste weercondities. De schoen biedt een comfortabele zool met stevige grip, leren details en is waterdicht. Nu kun je in stijl naar buiten zonder je zorgen te maken over je frisse nieuwe sneakers, zelfs in dit weer.

NIKE D / MS / X

De Nike D / MS / X AKA “DIMSIX” is een echte eyecatcher vanwege de unieke vormen. Met deze sneaker wordt er compleet afgeweken van de standaardverhoudingen en meer gezocht naar het creatieve unieke gevoel van een sneaker. Een experimentele sneaker die volgens ons goed heeft uitgepakt.

The 10th Collection bestaat uit vooral wat apartere en uniekere sneakers, de D / MS / X zijn bijvoorbeeld geïnspireerd op het customizen van auto’s en motoren. Dit aspect doelt o.a. op de veters die op verschillende plaatsen zijn doorgestoken en de invloeden voor de vorm, die ze hebben gehaald uit de Motocross. Wat deze sneaker verder onderscheid van anderen is het nieuwe N110 Flyknit garen, dit benadrukt alle details en maakt de vorm van de sneaker beter zichtbaar. Een ander kenmerk van deze sneaker is de grote en dikke zool die we nog herkennen van de 2018 hype. De DIMSIX laat met deze release zien dat deze hype nog zeker niet voorbij is, namelijk hoe dikker de zool hoe beter.

Deze sneaker loopt heerlijk door de kenmerkende dual-density foam demping die voor een betere ondersteuning zorgt en ziet er daarnaast ook nog eens uniek uit. Je zal dus ongetwijfeld een van de tofste en fijnste sneakers hebben op je werk of in je klas.

De sneakers en schoenen van de Nike ‘10TH’ collectie zijn nu online en instore verkrijgbaar bij Bruut. Nieuwe sneakers die worden toegevoegd aan ‘THE10TH’ collectie kan je als eerste hier vinden bij Bruut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd