New Balance vervangt iconische ‘N’-branding bij de her-introductie van dé ML850

De her-introductie van dé New Balance ML850 na 22 jaar, waarbij de iconische ‘N’-branding wordt vervangen.

Bij Bruut willen we onze Bruut Fam. de meest exclusieve en bruutste sneakers aanbieden, deze keer hebben we een echt OG pair van New Balance voor jullie. Een release waar je snel bij moet zijn vanwege de zeer beperkte voorraad!

Bruut is na; Aimé Leon Dore, Bodega, End. en Hanon één van de weinige die het privilege heeft om deze speciale re-issue van de ML850YSC beschikbaar te stellen voor de sneakerliefhebbers. Voor de meesten van jullie zal de naam niks zeggen, een omschrijving van het model wellicht wel want het ML850-model is de definitie van een dad-shoe.

Short corporate History

New Balance is in eerste instantie in 1906 opgericht onder de naam ‘New Balance Arch Supports Company’, een hele mond vol dus. Het bedrijf is na de oprichting een aantal keren van CEO gewisseld en uiteindelijk beland onder de vleugels van Jim Davis. Onder de leiding van Jim Davis is New Balance uitgegroeid tot het sportswear bedrijf wat het vandaag de dag is.

Tijdens de ontwikkeling en het innoveren van de eerste paar sneakers is de iconische ‘N’-branding bedacht. Dit logo is voor een lange tijd het kenmerk van New Balance geweest en stond dan ook op alle sneakers groot weergegeven aan de zijkant, maar dat gaat op de 850-modellen binnenkort veranderen naar de flying ‘NB’-branding.

De vernieuwde ML850YSC

In 1996 is voor het eerst de New Balance ML850 uitgebracht. Dit model was de eerste die niet meer de welbekende ‘N’-branding droeg. Bij de re-issue van de ML850YSC wilde New Balance officieel naar buiten brengen dat New Balance de iconische ‘N’-branding op de 850-modellen gaat vervangen voor de flying ‘NB’-branding.

De sneaker zal worden teruggebracht in de OG-colorway en -vormen. Het bovenste gedeelte bestaat uit een mix van zwart en blauw met wit leren gedeeltes. Op de hiel en de tong van de sneaker is de nieuwe ‘NB’-branding in het goud geborduurd voor contrast. Uiteraard beschikt deze sneaker over een comfortabele zool die we van New Balance gewend zijn.   

Vanwege de speciale reden van deze re-issue wordt er maar een beperkte oplage gefabriceerd en verkocht door nauwkeurig gekozen retailers. Bruut zal dus als enige winkel in heel Nederland deze sneakers aanbieden met een zeer beperkte voorraad. Vanaf vrijdag 29 november zijn de New Balance ML850YSC exclusief verkrijgbaar bij Bruut instore én online.

Drop gemist? Geen zorgen! New Balance heeft nog een aantal verschillende toffe colorways op de planning staan voor de  850-modellen; welke allen bij Bruut verkrijgbaar zullen zijn. Dus stay tuned!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd