Bruut x Helly Hansen

In 1877 begon kapitein Helly Juell Hansen met het maken van waterdichte kleding om zo de barre Noorweegse weersomstandigheden te overleven. Door grof linnen onder te dompelen in lijnzaadolie, werd deze stof waterdicht. Deze innovatieve manier zorgde voor waterdichte kleding voor de werkenden aan zee. In de vele jaren dat Helly Hansen bestaat, heeft het merk veel verschillende producten voor verschillende omstandigheden en sporten gemaakt, waaronder zeilen, skiën, hiken en dergelijke.


Geschiedenis Helly Hansen

In het begin van de twintigste eeuw begon het Noorse merk ook met het maken van modieuze kleding die ook waterafstotend was. Dit sloeg goed aan en vele jaren later is het merk nog steeds erg relevant in zowel de sportieve als de modieuze wereld. Technische innovatie speelt een grote rol bij Helly Hansen. Veel verschillende professionele zeilers en skiërs dragen producten van Helly Hansen, vanwege de kwaliteit.

Helly Hansen is al heel lang opgenomen in de streetwearcultuur. Het bekende logo met de afkorting ‘HH’ zijn overal en altijd wel terug te vinden. Deze grote logo’s passen nu ook weer in de huidige scene, aangezien de trend nu weer meegaat met grote logo’s. Daarom is het beeld van het Helly Hansen logo heel herkenbaar en iconisch. Daarnaast zijn er al meerdere samenwerkingen geweest met verschillende designers, zoals bijvoorbeeld Sandro.Bruut x Helly Hansen

Bruut kan zich goed identificeren met Helly Hansen, omdat innovatie en de omgang met locals erg belangrijk zijn voor ons. We zijn continu bezig om onze grenzen te verleggen, en dit is iets wat Helly Hansen in het 142 jarige bestaan zeker heeft gedaan. Daarnaast vindt Bruut het belangrijk om je locals te steunen. Het bestaansrecht van Helly Hansen is hierop gebaseerd. Met dezelfde insteek is Bruut in Hoofddorp begonnen. Er was geen degelijke sneakerstore in de buurt, en dit was iets wat de mensen nodig hadden.

De capsule collectie bevat twee hoodies en twee tees. Deze essentials kan je te allen tijde combineren met de tofste sneakers.  De samenwerking tussen Bruut en Helly Hansen is sinds zaterdag 6 april 2019 instore en online verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd
Lees meer

The Bruut Sticker Packs

De Bruut-stickers zijn onder velen al bekend en stralen ook een bepaalde feeling uit, clean maar toch BRUUT. Deze stickers waren eerst alleen te verkrijgen bij het plaatsen van een order, vanaf nu zijn ze ook online en instore verkrijgbaar!
Lees meer